Skip to main content

Microsoft's Silicon Valley campus is getting a major upgrade — see what it will be like (MSFT)


Posted December 5, 2017 10:7 PM
Microsoft's Silicon Valley campus is getting a major upgrade — see what it will be like (MSFT)

Artist rendering_Silicon Valley campus

  • Microsoft announced Tuesday it's broken ground on a major renovation of its Mountain View campus.
  • The project will increase workspace at the campus by 35%.
  • The modernization effort will focus on sustainability and connecting employees with the outdoors. 


Microsoft is giving its Silicon Valley campus a major makeover.

The company announced Tuesday it has begun a renovation of its 32-acre campus in Mountain View, California, just north of San Jose. Microsoft will be adding office space on the campus. But the modernization project will also focus on sustainability and improving employee access to outdoors spaces – a point Microsoft also emphasizes at its main campus in Redmond, Washington.

"The new Silicon Valley Campus will build on our legacy in the area and demonstrate our commitment to empower employees, the community, and our natural resources" Kevin Scott, Microsoft's chief technology officer, said in a blog post.

Notable upgrades include a four-acre living roof, a new fitness center, and a whole lot of windows. Additionally, Microsoft intends to design the campus so that all of the non-drinking water it uses for things like watering plants or flushing toilets either comes from rainfall or water recycled from places on campus such as its kitchens and drinking fountains. The company forecasts that the conservation effort to reduce its potable water consumption by more than 5%.

Microsoft expects to complete the renovation by December 2019. 

The new office spaces at Microsoft's Silicon Valley campus will be housed in connecting two-story structures.

The buildings will be constructed in part with Cross Laminated Timber, a type of wood panel that's made by gluing multiple beams of wood together. CLT is significantly more expensive than other building materials, but it doesn't require burning any fossil fuels to make and is considered to be more environmentally friendly than conventional lumber.



Employees will be able to take lunch breaks on the landscaped living roof.



Or in one of the many planned courtyards.

Microsoft is designing the campus around a "neighborhood and courtyard concept" that will let employees move easily from indoors to out, the company said.



See the rest of the story at Business Insider

Credit: Microsoft

Reference: http://uk.businessinsider.com/heres-how-microsoft-silicon-valley-will-look-after-an-upgrade-2017-12

Tags: Technology, Innovation, Trending
File Under: Technology
comments powered by Disqus

Categories